Штампа

С А О П Ш Т Е Њ Е

С А О П Ш Т Е Њ Е

Унија синдиката просветних радника Србије је све време од изласка из штрајка два синдиката, инсистирала на додатним гаранцијама Владе Републике Србије и ресорног министарства, о побољшању материјалног положаја запослених у образовању.

Тек данас, пет месеци од почетка штрајка, усменим путем, добили смо чврсте гаранције о посвећености Владе нашим захтевима кроз реализацију досадашњих договора.

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић, говорио је данас пред члановима Главних одбора синдиката у штрајку о неопходности увођења платних разреда, што би трајно поправило наше зараде, сматрајући то приоритетом у раду свог министарства.

Пратићемо одлуке Владе и бити партнери у доношењу важног Закона, који се тиче платних група и разреда у јавном сектору и договарати износ награда и помоћи запосленима у образовању. 

Наш штрајк прерастао је самог себе и постао друштвени феномен. У Србији никада до сада један бунт није оволико трајао.

Имајући у виду све околности, Главни одбор Уније синдиката просветних радника Србије донео је Одлуку о престанку штрајка, након потписивања понуђеног Споразума о мирном решавању спорних питања.

Захваљујемо се колегама и запосленима у више од 500 школа, који су нас пратили и подржавали, јавности која је разумела наше мотиве и медијима без којих не бисмо били у стању да представимо многе проблеме школског система.

Београд, 22.4.2015.

ИНФО служба Уније СПРС

Контакт подаци

Унија синдиката школа Београда

Седиште
Деспота Стефана бр.6
11000 Београд

011/32 33 528
011/32 33 038
065/32 33 528
065/32 33 038